Geekben utazunk

Bone Industries

Bone Industries

Flash - Crisis on Earth X

Flash krizisben

2017. november 29. - Hopsz92

Hi Cubes,

A DC tévés sorozatiban időről időre elő fordulnak több részes cross-over részek is, amik kettő vagy több sorozaton átívelő történeteket mesélnek el nekünk. Jelen írásomban a legújabb és az eddigi legnagyobbról a Crisis on Earth X-n lesz szó. Nem lesz benne köszönöm.

legends-crossover-1059298.jpg

A Flash sorozat színvonala szépen csöndben hanyatlik minden egyes résszel egyre lejjebb és lejjebb. Még anno írtam az első évadról egy kis szösszenetet (lásd az alábbi linken) és annak gyermek betegségeiről, amit reméltem hogy kinő a sorozat. Hát nem tette, és az összes többi is átvette azokat.

Gondolom már rájöhettetek, hogy nekem ez a nagy volumenű cross-over nem tetszett, nagyon nem. Ennek több oka is van - az alacsony költségvetésű néha nevetséges CGI-től most tekintsünk el - a leginkább a logikai hibák tömkelege és az értelmetlen motivációk és jeleneteken át Iris Westig. Igen Iris még mindig rettentő idegesítő és a harmadik évadtól megint hangsúlyos szerepe van, már-már túlságosan is. 

Akkor kezdjük is el a szétszedést. 

Először is oké, hogy az esküvők fontosak, és mindenki stresszes közben, de talán tud várni egy-egy dolog megbeszélése addig míg a legyőzünk egy emberevő két és fél méteres mutáns kétlábon járó cápát. De nem Irisnél. Simán zaklatja Barry-t a komlinken keresztül a harc közben, hogy nem mindenki jelzett vissza még. Lehet hogy ezt viccnek szánték, de szerintem az inkább egy nagyon idegesítő jelenet volt, ami tovább rontja Iris karakterét. 

Aztán ott vannak a logikai hibák, és értelmetlenségek amiket inkább csak a teljesség igénye nélkül felsorolok. 

Vegyük például azt, hogy konkrétan a multiverzumban mindenki tud más földek létezéséről, és nem csak a zseniális Wells, hanem a náci Zöld ijász és társai is. Azt is pontosan tudják, hogy a másik földön lévő Supergirl ott lesz a Föld 1-es Barry esküvőjén és hogy az mikor van. Ha már Supergirl, akkor a szívműtéthez körülményesen ellopnak egy titkos kütyűt amivel pont tudnak építeni egy vörös naphoz hasonló rektort, hogy legyengítsék és kivegyék a szívét ami megmenti Overgirlt. Ne is használjátok a valamilyen okból veletek lévő és engedelmeskedő Metallot, akinek kriptonit szíve van. Meg persze, mert ha telítődve vagy napsugárzással, akkor egy új szív mindent megold. A vérsejtjei már rögtön nem lesznek csurig sárga nap energiával. Ja és a rosszra a rosszak által épített vörös nap reaktor nem hat, nem gyengül el. Mert az csak a jóra van hatással.

crisis-on-earth-x-banner-by-stephen-colbert.jpg

De egyébként is, honnan van Arrownak kriptonitja, ha a Föld 1-n nincs Supergirl, de akkor hogyan harcol Eobard Supermannal, akit persze sose nevezünk meg,  a jövőben? Akkor csak Superman van, de miért nincs rá utalás, és miért úgy hivatkozik a kriptonitra, hogy az csak Supergirl ellen van, és miért nem lövi szíven 5 méterről Overgirlt, mikor másokat azonnal megöl? Sok a kérdés, de nincs válasz.

Folytathatnám ezt még, például Tűzvihar miért válik szét ha Martin csak megöleti magát és nem csinál semmi meg abból amit akart, miért nem lehetett volna együtt Tűzviharként bekapcsolni az áramot és meghúzni a kart? Jah, akkor nincs dráma, csak annyi, hogy minden karakter - ha épp nem "látványosan" tömeg harcolnak akkor mindenkivel veszekszik. Remek. Meg senki nem lepődik meg, hogy egy szuperképességű ember van a Föld X-en aki  a Föld 1-ről jött. Ez el is van fogadva, csak úgy van, az egyetlen ami kérdéses, hogy a szuperhős neve az az eredeti neve + A. A Ray. ez tényleg fontos.

De a leginkább értelmetlen az az, hogy Flash miért engedi el Eobardot  a harc vége felé. Eleve miért van még mindig itt, miután ki is törölték a létezésből és Black Flash is megölte, az összes alternatív létezésével együtt, akkor mit keres itt a Föld 1-es, még hozzá az aki az első évadban is volt, aki a részecske gyorsított építette, tehát nem egy idő maradvány. Miért? Miért is engedi el Barry? Tudjuk, hogy nem öl, de például egy kiadós nagy verés, majd erő blokkoló nyakpánt, ha már a náciknak volt, és mehet a börtönbe, úgy is körözés van ellene, mármint Harrison Wells ellen. De inkább menjen csak mert egy ősellenség nem elég, Devoe mellé még kell a Reverse Flash is.

earth-x-flash-1025258.jpg

Az olyanok mellett mint Barry sebességének folyamatos változtatása ( egyszer elrohan egy 23 kilóméterre lévő bázishoz és körbe néz, majd vissza 1 másodperc alatt, máskor 10 másodperc veszteség után nem tudja követni az egyszerű gazfickót aki gyalog menekül), meg mint hogy Killer Frost már teljesen jó útra tért, és mikor Catlain átváltozik akkor is jó oldalon áll és harcol, bár nagyon gyengén,  vagy hogy  a Star Lab biztonsági rendszere még mindig nulla, nagyon vicces húzás, hogy már szóvá is teszi egy-két karakter, de nem tesznek ellene semmit, már simán elmegyek, mert már szóra sem érdemesek.

Szóval vannak gondok sorozattal rendesen és ebből a cross-over részeknek is jutott, mindegy hogy melyikben jelent meg. Ha ez a helyzet nem javul akkor nem sok jóra számítok a DC-től a jövőben, ami nagy kár, mert potenciál lenne benne, csak úgy néz ki lamantinok írják a sztorit és Iris meg jól bedolgozta magát a stábba.

A Kocka legyen veletek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cubezone.blog.hu/api/trackback/id/tr9213495655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása