Geekben utazunk

Bone Industries

Bone Industries

Pókember - Hazatérés

Sikerült e vajon?

2017. szeptember 01. - Hopsz92

Welcome back to the school, Cubies,

Visszatértem a második nyaralásról, amit az irodában töltöttem, szóval itt az ideje haza térni  de nem csak nektek, hanem Pókembernek is. Igen tudom megint elcsúsztam vele, de ez már csak szokásos.

Szóval akkor Pókember több szempontból is hazatért, a Sony vendégségből  a Marvel világába és az MCU-ban, a Polgárháború után pedig Queensbe. Találó név, nézzük meg hogy meghozta-e a hatást és vajon tényleg hazatért-e e jó öreg (de legalább fiatal) Pókember.

pokember-hazateres-2017.jpg

Az elején leszögezném, hogy kritikus leszek, de nagyon. Egyrészt Póki nagy kedvencem, és végre a Marvel berkeiben készülhetett el a film, és köszönhetően annak, hogy  jóval a megjelenés után láttam, tanúja lehettem, ahogy az internet felrobban a filmtől.

Na akkor csapjuk is bele abba a bizonyos lecsóba, de vajon miért van benne egy pók is? Viccet nem félretéve, nekem nem hozta meg a kívánt hatást a film. Jó volt, meg minden, de nem történt igazán előre lépés benne, akció ami volt az se volt olyan hatalmas nagy, és az előzetesben kb már az összes jelenetet ellőtték. 

Színészileg rendben van a mű, mindenki hozta azt amit kellett, bár a nagy beharangozás ellenére Vasember nem sokat szerepelt, nagyjából három jelentben volt benne. Ez nem is lenne baj, de akkor ne promózzuk vele a filmet. De ami tényleg nem tetszett, az a a vontatottság. Mintha csak arra mentek volna rá, hogy végre nálunk van a karakter, akkor ugyan építsünk már neki is egy kis filmes világot. Szépen lassan haladtak, ami még jól is elsülhet, ha a utána beindul a cselekmény és az egész eljut valahova. Na, ez az, ami nem sikerül neki. A film csak halad, nem érkezik meg.

595338_pokember_hazateres.jpg

Aztán vannak benne zavaró tényezők, nem is kevés. Például ha Póki ismert már Queensben és a tévében is benne van, akkor azért Washingtonban is kellett volna már róla hallani, de ha nem is... ha valaki épp meg akar menteni egy csomó diákot a biztos halálba való zuhanástól, ugyan ne akarjuk már leszedni egy helikopterből. Másik, ha húsz percig halálra váltan bámulod a lehetséges barátnőd apját aki épp egy olyan főgonosz aki évekig tudott titokban ügyködni, és nem hülye, akkor elég hamar levágja, hogy az új kis hősöcske nézi meredten őt. A legeslegbosszantóbb pedig az a barna hajú MJ aki nem Mary és nem Jane  közben annak akarják eladni - de legalább jó a humora - na, ezt a képregényeken edződött ember gyomra nehezen veszi be.

Sajnos így állunk, nekem nem azt az élményt nyújtott amire az előzetes hangok alapján számítottam. Élvezhető, de nem hiszem, hogy valaha is azt fogom mondani bárkinek, hogy "te nézzük meg már megint, mert olyan rég láttam és úgy meg kéne megint" (részben a film miatt se, részben mert nem mondok ilyen bagatelséget). Főleg hogy az MCU építéséhez sem rak hozzá semmit. Viszont a 2. stáblistát jelenet az csillagos ötös, igazi troll, csakúgy, mint az első Galaxis őrzői után.

Legyetek barátságosak és közkedvelt Cube-ok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cubezone.blog.hu/api/trackback/id/tr3113207461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása