Geekben utazunk

Bone Industries

Bone Industries

The Flash season I.

2017. január 21. - Hopsz92

Hello there Cubes!

Végre volt elég időm és elkezdtem a The Flash sorozatot nézni, és sikeresen bedaráltam az első évadot. Íme egy-két meglátásom és személyes véleményem, hogy milyen is eme sorozat.

Először is, szerintem nagyon ott van a cucc, nekem nagyon tetszett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2 nap alatt sikerült végig néznem a 23 részt. Flash eleve az egyik kedvenc DC szuperhősöm, így nem csoda, hogy meg vett kilóra a sorozat, de azért van még hova fejlődni.

Nézzük azért először a pozitívumokat:

  • A történet nagyon szépen épül fel. Minden részben egy meta-humán vagy egy gonosztevő elkapása a cél, de van egy az egész évadon átívelő történet szál, amiről mindig egy kicsivel többet tudunk meg, vagy pont új kérdéseket születnek.
  • Karakter fejlődések nagyon szépek, Barry egyre jobban ismeri meg képességeit, és szoros barátságot köt a csapat többi tagjával. Joe szerepe zseniális, rendes érzelmi töltetek ad az egész sorozatnak, és azon kapjuk magunkat, hogy őt kedveljük a legjobban. Ellentétben Irissal, de erről majd később.
  • Dr. Wells. Aki látta, tudja miről beszélek szerintem. Az ő karaktere a legdurvább, nem akarok sokat spolierezni, hiába 2014-s a sorozat, szóval csak annyi, hogy azta rohadt.
  • Átvezetés a második évadba is remek, nem sokon múlott, hogy ne kezdjek bele abba is azonnal.
  • Nagyobb ellenségek behozása, konkrétan az eredet történetük bemutatását is nagyon szépen kivitelezték, gondolok itt konkrétan Coldra. És ez igaz a szövetségesekre is, például Firestorm.
  • A crossover részek és egy nagy DC sorozat-univerzum építés.

Most nézzünk meg egy-két negatív dolgot is, ami a legjobban szúrta a szemem:

  • IRIS. Szerintem ő a legnagyobb negatívum a sorozat első évadában. Eleinte nincs vele gond, csak nem veszi észre, hogy a legjobb barátja, 14 éve szerelmes belé. Ezen túl lehet lépni, de utána egyre inkább csak egy hisztis kis csajjá degradálódik, aki nem tud mást csak mindenkivel összeveszni. Eddivel is majdnem szakít, mert az nyomozó részére nem mond el neki mindent. Ez komoly? Majd mindenkire haragszik, hogy titkolták azt hogy Barry a Flash. Így is vagy kétszer elrabolták, és védeni kellett, de azért ő nagy erős lány, aki nem fél a mate-humánoktól. De tenni se tud semmit.
  • The Flash sebessége nem mindig egységes, valamikor egy villámcsapásnál is gyorsabb, aztán van hogy 3 embert nem tud legyőzni. Illetve nem mindig használja okosan a képességét, konkrétan mint elfelejtené, hogy milyen gyorsan tud mozogni az egész teste, nem csak futni képes gyorsan. De ezt betudhatjuk annak, hogy még fiatal és tanulja az erejét.
  • Maga a STAR lab is kicsit furcsa egy hely. Elvileg le van zárva és nemzetbiztonsági tényező, de 3 ember nyugodtan maradhat ott, ki be járhatnak. És nem csak ők, hanem civilek, gonosztevők is nyugodtan besétálhatnak.
  • Néha olyan érzése van az embernek, mintha egy ZS kategóriás dolgot nézne, annyira low budgetnek tűnik a megjelenítés. 

Összességében szerintem egy remek kis sorozat lett belőle, és alig várom, hogy belekezdhessek a második évadba, remélem a hibáit szépen kinövi, egy kicsit talán emel is a színvonalon, és akkor egy tényleg remek alkotássá válik.

Természetesen ha végeztem a következő évaddal, arról is írok egy véleményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cubezone.blog.hu/api/trackback/id/tr7912142895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása